Heissan! 

Tuli taas tänään vastaan sellanen asia, että kaikki ihmiset ei ymmärrä omavalintaisia ruokavalioita. Allergiat ja uskonnolliset syyt vielä menee, mutta kun puhuu siitä ettei halua omista syistään syödä lihaa. Niin porukka alkaa heti luulla jonkinlaiseksi "kettutytöksi" tai luonnonsuojelijaksi. 

Noh, minun syyni olla syömättä lihaa, kalaa tai kanaa on se että en pidä teollisesti tuotetun lihan mausta ja koostumuksesta. En siis syö teollisesti tuotettua lihaa, kalaa tai kanaa.

Riista kyllä menee kun itse tietää tasan tarkkaan mistä kyseinen elukka on peräisin. Omassa kodissani en muuta lihaa tai kalaa laitakkaan. Meidän suvussa on oltu aina kalastajia ja metsästäjiä. Ja tulee varmasti aina olemaankin. Joten suvun kesken toimii tällainen vaihto systeemi. Jollakin on hirven tai muun riistaeläimen lihaa, voi hän esimerkiksi vaihtaa osan siitä jonkun kalastajan saaliiseen. Tai kuten itse ostan hirvenlihani paikalliselta hirvenmetsästys seuralta, jos omalla suvulla ei ole tarjota. Kalat taas toiselta sukulaiselta ja niin edelleen. Näin kaikki liha ja kala mitä saadaan tulee myös syötyä, eikä kenenkään tarvitse  valittaa että joutuu syömään samaa sapuskaa koko ajan. 

Lisäksi tietysti käymme marjastamassa ja sienestämässä. Eli kaikki mitä tarvitsee löytyy metsästä. Ymmärrän toki ettei kaikilla ole aikaa tai kokemusta tällaiseen elämäntyyliin, mutta minulle tämä ainakin toimii. 

Mitäs mieltä te olette asiasta? 

Kaikella rakkaudella 

Seltse